tirsdag 11. august 2009

Budapest dag 3

I går begynte vi dagen med å ta en sightseeingbåt, den var ikke av de fineste vi så på Donau (tvert imot, så var det den styggeste, hihi), men vi fikk turen gratis da vi kjøpte billett på Hop on-hop off sightseeingbussen. Da syns vi at vi måtte bruke den, og turen var svært så fin:-)
Mannen tar bilde av parlamentet:
Midt i Donau ligger det en liten øy (det er ca 5 km å rusle rundt øya), Margit, som ser veldig koselig ut. Dit kan man ta en tur neste gang man kommer til Budapest.
Etter båtturen var vi ganske varme, så da gikk turen til enda ett av de offentlige store badene, nemlig Széchenyi. Her var det ENDA større og finere enn Gellert, et besøk oppfordres de fleste som tar turen til Budapest! Her er skiftekabinettene (dette koster ca 400 Forinter, som igjen er 14kr), det er helt rått hvor flott det er, se bare bildene:
Meg & mannen i et av bassengene som holder 38grader:
Det ene badet inne med 30 grader:
Ute var det 3 store bassenger, hvor det var 38, 26 og 30 grader.

I midten av dette er det et stort boblebad og rundt det er det et basseng med strøm. (det hørtes kanskje litt farlig ut, men jeg mente et slik basseng som vi blir dratt rundt og rundt i, som i en strøm:)
Mannen min <3>
I 38graders bassenget spilles det sjakk året rundt:
På kvelden dro vi opp på slottshøyden og spiste på denne lille, koselige restauranten:
Utsikt fra slottshøyden på kveldstid, er det ikke vakkert??!!
Meg & mannen på Chain Bridge, alle lysene er tent og det er så romlemantisk så:-)
Vi gikk & spiste dessert på Gerbaud, en av Budapests mest kjente cafèer, og denne kaloribomben kostet bare 1600 Forinter (ca 58kr) - den var smaskens:-)
Dette var også en FLOTT dag i Ungarns hovedstad, liker bare byen bedre og bedre!!Ingen kommentarer: