onsdag 19. august 2009

Huff...

Idag har det vært en litt kjip dag:-(
Det begynte nemlig i går, med at vi dro til hudlege med småtten. Han har nemlig ikke stått først i køen ved utdeling av hud. Han har hatt MYE atopisk eksem siden han var helt nyfødt og i det siste året har han i tillegg hatt mollusker. Han har ikke bare hatt noen, men han har hatt hele kroppen full og i tillegg til den atopiske eksemen, så har han sett ganske ille ut i sommer stakkar.
Derfor fikk vi time hos en hudlege, og han fortalte oss bare det vi visste fra før av. At molluskene bare måtte gå over av seg selv. Problemet er egentlig når han klør pga eksemen, for da klør han molluskene til blods... Ikke hjalp det med masse sol og saltvann i Spania heller:(
Iallefall sa legen at hvis vi ville ha bort noen av dem, så kunne de smøre på et middel, som gjorde at molluskene etset vekk. Han forsikret oss om at det ikke var noe problem og at han ikke ville ha vondt. FINT, tenkte vi, det er jo strålende, da gjør vi det! Det var null problem å ta på væsken, småtten var superflink:-)
Problemene startet i går kveld, da han hadde sovet i noen timer... Plutselig begynte han å HYLskrike og sa AU AU AU og pekte flere steder på kroppen. Da vi skulle se så hadde han vannblemmer over hele kroppen... (Der hun hadde tatt på den væsken) Vi fikk tatt hull på endel av dem og gitt ham en stikkpille. Etterhvert roet han seg ned og sovnet igjen. Men i 3 tiden våknet han igjen og nå skrek han nesten enda værre... Enda flere vannblemmer var kommet og vi gjorde så godt vi kunne med å få de bort og rense rundt. Han roet seg litt da han fikk en is, så kl 0430, satt hele den lille familien og spiste mr freeze i senga:-) Det hjalp litt, men han sovnet ikke før 0530 igjen og da sov han til 0730. Orket ikke gå på jobben og kunne jo ikke sende han i barnehagen... Det var mange åpne sår rundt om på ryggen, magen og armene hans. Vi fikk badet litt, og renset så godt vi kunne. Han gikk i bare bleia helt til etter han sov formiddagsluren sin..
Nå ikveld begynte det å bli skorper på endel av det, så han sover forhåpentligvis bedre i natt...
Men huff, det var ikke noe morsomt, og småtten hadde virkelig vondt.
Tror vi har fått en lærepenge der, at vi skal la naturen gå sin gang. Da får han heller ha mollusker! Slik så armhulen hans ut i sommer:

Tenkte bare det var greit å dele dette med dere, i tilfellet noen av dere kommer oppi dette en gang!

9 kommentarer:

Mona sa...

Nei,uff,dakar liten da...håper det forsvinner med tiden for han da..hørtes ut som en grusom natt for både han og dere,det verste som finnes når barna har det vondt..får jo vondt selv,men det er mer følelsesmessig da..småtten deres er bare kjempe skjønn...

Størstepia sa...

Usj ja, det er fryktelig å se dem sånn;( Godt de ikke husker noe av det... Men man får jo dårlig samvittighet uansett, men nå har vi iallefall lært!

Line! sa...

Uff! Det så ikke godt ut.
Jeg hadde mollusker da jeg var liten. Dog ikke like ille som småtten deres...
God bedring til den lille tøffingen!

Størstepia sa...

Takk! He's hanging in there:-)

Kathleen sa...

Dette hadde jeg aldri hørt om, så fint at du blogger om slikt! (spesielt for nybakte mødre som meg) Masse god bedring til Gutten :) Det er mye god trøst i iskrem! :D

Kathleen fra www.matheo.me

Stine sa...

Uff da... stakkars liten... føler med dere! Vår lille mann her begynner heldigvis å bli mye mye bedre fra molluskene han da... ser ut som de begynner å forsvinne, så jeg krysser alt som er for at det stemmer da! Da forsvinner de fortere enn jeg har forventet egentlig... Ses på lørdag da snuppa! klem klem

Størstepia sa...

Kathleen: Så bra at du lærte noe:-) Er jo sånt disse bloggene er for, mammaer imellom! Og ja, is er en meget god trøst, hihi:-)

Stine: SÅ supert at hans mollusker forsvinner, godt å se at det faktisk KAN gå bort!
Jupp, vi gleder oss til lørdag!!!

Søskenmamma sa...

Dette kjenner jeg godet til .. det tok desverre nesten tre år før alle molluskene til lillebor r forsvant helt. Før det ble vi fortalt av lege at vi skulle skrape ut de slev og det gjorde vi med noen og nå to år etter har han fortsatt store gropete arr. Håper han får hår på brystet når han blir stor :-)

Ikke godt med mollusker og eksem - da er det godt å ta grønnsåpe bad jevnlig.

Du kan lese om vår eksem hverdag på.
http://www.sosken.blogspot.com

God bedring :-)

Klem fra Søskenmamma

Linda S sa...

Huff, stakkars liten- det der såg ikkje godt ut...Ikkje greit å vere liten når ein har sånne vondter og kløinger. Eldstejenta mi har fått nokre mollusker, men ho har ellers ikkje så store plager med huden.