onsdag 17. mars 2010

Å leve i nuet...

Jeg føler at døgnet har for få timer.
At livet er stress og mas og et ork i blant.
At jeg rett og slett ikke har tid til å stoppe opp - glede meg over det flotte livet jeg har - glede meg over at jeg har et friskt og herlig barn - at jeg er gift med "soulmate'n" min og at jeg har en jobb jeg trives i og masse gode venner rundt meg.
Hverdagene går i hverandre og helgene likeså.
Mens jeg driver og stresser og maser for at livet skal gå sin normale gang, så flyr liksom liver "fra" meg.
Det hørtes kanskje litt drastisk ut, men jeg føler det litt sånn.
At jeg ikke har tid til å glede meg over de små tingene og øyeblikkene
- at jeg stresser bort barndommen til sønnen min...
Dette bildet har sønnen min tatt:-)
Innimellom skulle jeg gitt mye for å kjede meg!!!
Jeg har ikke kjedet meg siden jeg var liten.
Jeg hadde alltid så god tid, og hele livet lå foran meg,
og tenk hvor S Y K T lenge det var til man var 20.
For ikke å snakke om 30!
Om noen måneder blir jeg nettop 30 år.
Tenk hvor fort tiden flyr sier vi.
Og det gjør den jo virkelig!!!
Den flyr nesten i fra meg... Tenk å hatt en tidsklokke, hvor man kunne stoppet tiden litt, bare lekt og kost seg med barna og latt oppvasken, klesvasken og ryddingen stått til neste uke?!?!?!
Det hadde vært noe det!:-)
Jeg har en tendens til å planlegge. Helt til minste detalj. Om det meste.
Går ikke ting som jeg hadde planlagt blir jeg veldig frustrert (sier iallefall mannen, hehe)...
Jeg planlegger langt fram i tid, men har jo ikke tid til å glede meg over det når den tiden faktisk kommer, for da er jeg jo allerede langt forbi det i planleggingen min...

Huff, dette ble mye rare tanker, men håper det er noen få som skjønner hva jeg mener der ute, og kanskje er det en eller annen som føler det på samme måte?!?!

Avslutter med dette fine sitatet fra den svenske dikteren Södergren:
"Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det her var selve livet"

13 kommentarer:

Lynetmor sa...

Hei, jeg skjønner akkurat hva du mener. Og jeg er også en planlegger, ned i minste detalj. Og lager lister og styrer. Har skrevet en liste over alle helgene fram til sommeren og hva som skal skje de helgene. Hmmm, skulle kanskje lært å ta ting mer på sparket og bare sette seg ned og være. Ønsker deg en fin natt :-)

Anonym sa...

Lev i nuet! <3

Stor klem fra meg!

Kathleen

Stine sa...

Hihi, vet du hva vennen? Du er fantastisk god til å sette ord på ting! Og også til å se deg selv... Ja, for du beskriver deg selv veldig godt altså! Du planlegger sykt, og som du sier føler du vel at du ikke rekker helt å sette pris på alt... Men tenk på at vi rundt deg... Vi, ihvertfall jeg skulle gjerne hatt halvparten av oversikten og hukomelsen og planleggingsevnen du har!! Og tror jeg har sagt det før, men sier det igjen! Jeg setter stor pris på at du husker på meg og mine... De meldingen du sender for å ønske god tur på fjellet, eller den meldingen du sendte når det var begravelse for mormor... At du husker og har omtanke... Det huskes og glemmes ei! Tusen takk!! Så får du tenke at tiden kommer... Den går ikke! Da skal du se at ting blir bedre!! Også får du se å legge deg ned på sofaen å kjede deg litt mer! Det har du sikkert godt av!!! Så får du heller planlegge at du skal gjøre det da vet du! ;) klem klem

Tina sa...

Er så nydelig det siste sitat der, kan sies både overfladisk og dypt.. vakkert!

Er så enig med deg, prøver å være flinkere til ikke å planlegge så mye, men jeg er en listefreak :)

Bare sånn apropos til slutt... De gangene som jeg sitter hjemme og kjeder meg, switcher gjennom tv'en, blar i aviser og blader, og leser mine faste blogger.
Så kommer jeg inn på bloggen din og da er du enten på fjellet, helgeturer eller utlandet!!

Liker å lese innlegg fra de ulike reisene deres, for det er noe jeg absolutt ikke har råd til, men istede kan oppleve gjennom andre..

For meg så har du bortimot det perfekte liv, sleng på et par kuer, ei høne og svømmebasseng i hagen :)

Lykke til videre.
Lev i nuet!

Klemmer fra Tina

Mona Christin sa...

Hei.

Døgnet skulle hatt 30 timer, da hadde jeg kanskje fått gjort det jeg skulle ha gjort i går. Skjønner akkurat hva du mener. Livet bare fyker forbi.

Ha en stillegående torsdag.

Klem fra Mona C♥

♥ Linnie ♥ sa...

Hei i natten :)

Kjenner meg så absolutt igjen i mye av det du skriver.

For du verden så sakte tiden gikk til man ble "voksen"...
Så var man plutselig der da...

Jeg ble mamma første gang da jeg var 18 (planlagt også faktisk), og etter det har årene gått fortere og fortere.

Etter vi fikk litjmor i 2007, har det nesten vært som om tiden bare har spunnet avsted, mens jeg står igjen og roper veeent!!!

Rekker ikke så mye som jeg skulle rukket om dagene lenger, og man blir stressa og sånn, og når ungene er i seng, føler man ofte at man ikke har fått nok tid sammen med dem.
Det er ikke noe gøy.

Jeg tror det kanskje kan være noe i dette med å ta hver dag som den kommer, og leve dag for dag - og gjøre det beste ut av hver dag.

Enkelt? Nei, det har jeg ikke påstått, men jeg tror kanskje samfunnet ofte påvirker oss til å være mer bevisst på å planlegge langt frem, og om da uforutsette ting skulle dukke opp underveis, så raser kanskje en del av planene sammen, uten at man nødvendigvis har en backup plan.

Nei nå ble det mye surr fra meg.

Grip dagen!

Det prøver jeg å gjøre.
Det er ikke like enkelt alltid, men det er SÅ godt når man føler at denne dagen har vært svært vellykket :)

Jeg må innrømme at jeg har lett for å glemme. Jeg er æresmedlem i teflonhjerneklubben, skikkelig distré og kan glemme å spørre folk hvordan de har det, ønske dem lykke til osv, selv om jeg egentlig tenker å gjøre det.
Kommer på det etterpå, og føler meg SÅ dårlig som venn pga jeg glemte det. Meg i et nøtteskall...

Vet du...

Du skriver så utrolig bra, og jeg elsker blogginnlegg som får MEG til å reflektere over ting, etter å ha lest slike innlegg.

Det klarer du.

:)

Vi får satse på at livet kommer inn i en 30 sone noen år, slik at vi får gjort litt mer av det vi tenker og ønsker å gjøre, uten å stresse oss halvt ihjel for å rekke det ene og det andre på de få timene døgnet har :)

Klemmer til deg :)

Nå skal jeg finne senga, før jeg skriver en roman i kommentarfeltet ditt *flau*

;)

June sa...

Heia!
Veldig enig med deg! Tida flyr virkelig!
Får bare prøve å fokusere på det fine sitatet!:)

Klem

★ Heidi ★ sa...

Jeg innser at jeg er ganske priviligert som faktisk ikke har noen jobb aa gaa til:) JObber litt hjemme, men det gaar utmerket aa kombinere med barn, da leker de bare hos besteforeldre et par timer og der har de det saa godt saa. Jeg har jo vaert mest bekymret for pengene jeg da. At vi ikke skulle klare oss ökonomisk sett. Men det gaar da paa et vis. MASSE tid har vi med ungene og alle sparepengene mine har gaatt til nettopp aa vaere hjemme med dem. Jeg er glad for det.
Jeg er nok din rake motsetning og veldig mange damers motsetning i det at jeg IKKE er noe liste/planleggingsmenneske overhodet. Det er nok derfor jeg blir litt frustrert noen ganger over kaoset som raader;) Faar nok begynne aa planlegge litt mer jeg og.
SLik du beskriver det er jo slik de aller fleste har det. Men det fins vel et alternativ dersom du skulle önske aa ha mer tid med barnet? Tror mange tenker at det er slik livet er og maa vaere. Det er det IKKE. Det fins alternativer. Livet behöver ikke vaere stress...
Dette var ikke ment som formanende, ser at det kan höres litt slik ut...Men jeg syns vi jenter er flinke aa gi hverandre stötte og forstaaelse, men av og til uten aa stille spm som kan faa en til aa tenke annerledes. Jeg tenker slik at det alltids finnes jobber til oss, men tiden med smaabarn er her og naa.
Ha en riktig god dag og nyyyt öyeblikkene:)
KLEM!

Andrea sa...

Nei de skjønte nok ikke alle sprøsmålene jeg ga dem, men jeg prøvde å forklare så godt jeg kunne:-P Tenkte jeg skulle prøve igjen om et par år og se hva de svarer da:-)

Kjenner meg forresten veldig godt igjen i det du skriver! Tror jeg planlegger alt for mye, skulle vært flinkere til å ta ting litt på sparket.

Siri sa...

Jeg skjønner veldig godt hva du mener!! Tida burde hatt pauseknapp.

Award er nå tatt imot :)

Håper du får en kjempefin helg!

FruLisa sa...

Hei snupp!
Nå har jeg vært innom og lest innlegget ditt 3 ganger, men først nå har jeg god tid til en kommentar!

Det du skriver er så veldig sant, jeg er liksom slik selv jeg. Tenker veldig ofte at "hvorfor kan jeg ikke bare sette meg ned å bygge lego med guttene?" - det er alltid noe jeg MÅ gjøre først... Dessuten synes jeg det er viktig at de kan leke for seg selv.

I dag har vi gjort ting sammen da - jeg skrev først DÈN handlelista (etter å laget middagsplan for neste uke...), så dro gutta og jeg til butikken og handlet. De med sine små vogner - de er små hjelpere:-) Så har vi ryddet i garasjen, hatt saft & kake-pause, gått med alt av søppel og gått en tur! Jeg har fått gjort mye OG vært sammen med ungene.

Likevel - jeg ønsker meg en tidsstoppe-klokke. Gjelder å leve i nuet og nyte hverdagen, men det er søren meg ikke enkelt. Men jeg forsøker - hver dag...

Takk for et fint innlegg. Ha en finfin lørdagskveld!

Klem klem

ELIN sa...

Skjønner godt hvordan du har det. Jeg tror de fleste småbarnsmødre som jobber fullt stresser og planlegger, og tiden bare flyr avgårde. Virker allikevel som dere koser dere masse sammen, og det er viktig. Butikken, 'Forundring Fryder' ligger i Halden vettu :) Hadde vært kosleig å treffes hvis du skulle tatt deg en tur. Ha en fortsatt god helg. Stresse ned klemmer fra Elin

ingrid sa...

Kjenner meg igjen i det du skriver ja...utenom denne planleggingen (ikke noe særlig på det jeg)..ja dagene bare fyker forbi...i rekordfart, så mye jeg skulle ha gjort men ikke får tid til! kansje vi av og til må sette oss ned å bare nyyyte tia skikkelig..uten å tenke på alle de tingene som ligger å venter ☻ Det ville jeg vært bedre til...