torsdag 10. desember 2009

Frokost i barnehagen og dårlig engelsk

Dagen idag startet med koselig familiefrokost i barnehagen, hvor alle foreldrene kom for å spise frokost sammen med barna. Som dere ser, så var vi først ute. Sånn er det å være lærer, jeg kunne ikke la assistenten min ta seg av elevene mine altfor lenge, og dessuten skulle vi bake pepperkaker. Men iallefall, så koste vi oss masse og fikk snakket med andre foreldre og lekt litt med småtten før vi dro på jobb. Håper de gjentar dette neste år:-)!!Kalendergaven til småtten idag var denne "Handy Manny" dype tallerkenen. Denne ble også kjøpt inn på Disney Store, som så mange av de andre gavene i kalenderen:-)

I kveld satt jeg & klippet opp 19 slike rundinger til klassen min. DET TAR TID. Men heller det, enn at det skal bli stygt og skjevt... De skal ha de på toppen av syltetøyglass med pepperkaker oppi. Det blir nok en super julegave:-) (Mange nektet å gi dem bort da, hehe, de skulle ha pepperkakene selv:-)

Ellers sendte jeg inn en melding til P4 ista. De hadde et innslag om hvordan President Barack Obama ble møtt da han kom til Oslo. De spilte av noen snutter med Thorbjørn Jagland & Jens Stoltenberg, hvor de gjorde et M E G E T dårlig forsøk på å snakke engelsk. JEG BLIR FLAU!!! Og de harselerte med dette i P4 i lang tid og de lurte litt på hva engelsklærere rundt i det ganske land syns om engelsken til Jagland & Stoltenberg. De oppfordret oss engelsklærere til å sende inn en melding om hva vi syns. Jeg dro opp mobilen min PRONTO og tastet inn noe sånt som dette:

"Dette er flaut, at norske toppledere ikke kan snakke bedre engelsk! Jeg er engelsklærer i 4.klasse og selv DE klarer å uttale engelsk bedre... "

Den ble selvsagt nevnt høyt på lufta, så da følte jeg at jeg fikk fram hvor viktig det er med engelskundervisning, og jeg fikk gjort min "engelsklærerplikt" for idag iallefall:-)

Rakk ikke høre på de andre kommentarene fra andre engelsklærere, men det var noen vittige som kom fram før jeg måtte slå av radioen.

Som f.eks: "Det tar kortere tid å lære Obama norsk, enn disse gutta engelsk" :-)

Ha en strålende torsdagskveld folkens, imorra er det julebord og småtten skal være hos mamma hele helga. Joho, da blir det IKEA på lørdag. Merker at jeg gleder meg allerede:-)


8 kommentarer:

Milla sa...

hehe;) du fikk sagt det... egentlig tror jeg du skal være meget glad for at det ikke er jeg som prøvde å snakke engelsk.tror jammen jeg skulle fått deg til å dra av deg håret;) Nå er ikke jeg statsminister heller da men...heldigvis! tror kanskje nivået mitt i muntelig er ca 4klasse:s alt takketvære en solid dose nerver og stor tunge som krøller seg, og at jeg ikke turte å snakke høyt i klassen :s

Størstepia sa...

Hehe, neida, jeg lover å ikke le:-) Mannen SUGER også til å uttale engelsk og han har BODD 3 år i Skotland - slå den!!!
Men jeg tenkte jo på disse topplederne våre jeg da. At de kanskje burde hatt et kurs eller tre, sånn før de uttalte seg på Norges vegne...
Så jeg håper ingen tar dette innlegget ille opp....

Line! sa...

FLAUT oppsummerer vel hele greia ganske bra!
PS: Så ut som en fin barnehage dere har småtten i =)

ELIN sa...

Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min. Har vært litt dårlig med blogglesing for min del i det siste, men skal komme sterkere tilbake :) Flere flotte koselige innlegg du har hatt i det siste, og så ut som en flott morgenstund i barnehagen i dag. Kos deg på julebord i morgen (det skal jeg prøve på og). Klemmer fra Elin

Størstepia sa...

Line: Ja, det VAR flaut altså!! Barnehagen er SUPER:-) Vi er superfornøyde med å ha småtten der:-)

Elin: Vet hvordan det er. Noen dager har man ikke tid til å titte inn i bloggverdnen engang, og da blir det jo sånn. Særlig nå før jul, med alt stress og alt som må gjøres.
Jeg skal kose meg på julebord idag vettu:-)

Gro Marit sa...

He he he måtte le litt ja.. Merkelig at de ikke VIL ta et engelskkurs, de får jo virkelig høre det hver gang de har sagt noe!

Veldig koselig med frokost sammen med barna da! :) Det er et bra initiativ igrunn.

Og tusen takk for kommentaren, jeg gleder meg sinnsykt til vi blir helt ferdige, det skal ikke mye til for å få et mye lysere og finere kjøkken asså! :)

Trine Lise - Vinn extensions hos meg sa...

hehe, enig med at engelskkunnskapene til jagland & co skulle vært betraktlig mye bedre.

Kanskje de skulle invistert i engelskkurs til politikere istede for å gi 110 millioner dollar til krigen i afganistan? hehe...

June sa...

Ja det er helt utrolig hvor dårlig engelsk mange snakker...
Håper du hadde det gøy på julebord igår og at du får en fin helg videre. Deilig med barnefri av og til! :)