onsdag 11. november 2009

Middagstips: En litt anderledes fiskegrateng

Fant denne oppskriften på NRK, en oppskrift KokkeLise hadde brukt på Frokost TV for noen år siden. Syns den så spennende ut, så jeg måtte teste den ut forrige helg.
FAMILIEFISKEGRATENG:
800g fiskefilet uten skinn og ben. (KokkeLise brukte torsk, men jeg brukte laks)
800g poteter
150g reker
3 egg, hardkokte og grovhakkede
150g smør
7 1/2 dl melk
4 ss. hvetemel
100g revet ost
noen stilker timian
litt hakket persille
salt & pepper
Skrell potetene og kok dem møre. Mos dem. Rør inn 50g smør og spe med litt av melken. Smak til potetmosen med salt og pepper.
Kok opp resten av melken sammen med litt frisk timian (jeg sløyfet dette ettersom jeg hadde glemt å kjøpe...:). Legg i fisken og la den trekke under lokk i 6 - 8 minutter
Ta fisken ut av kokemelken og over i en ildfast form. Flak opp fisken og legg sammen med egg og reker.
Smelt resten av smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med ca 2/3 av den varme kokemelken, mens du rører kraftig for å unngå klumper. Kok opp sausen og la den småkoke et par minutter under stadig omrøring. Sausen skal være tykk, men blir den FOR tykk, så spe på med resten av kokemelken. Tilsett persille og smak til med salt & pepper. Hell sausen over fisken og dekk alt med potetmosen.
Dryss tilslutt over osten og stek gratengen ved 180 - 200 grader i 20 minutter til toppen en gyllen.
VEL BEKOMME ;-)


3 kommentarer:

Monja sa...

mmmmm, takk for supert middagstips, jeg er innmari glad i fisk, så dette skal testes ut...GARANTERT;)klemmer fra Monja

Størstepia sa...

Bare hyggelig:-)
Sønnen min likte det iallefall, og han er GANSKE kresen om dagen:-)

Myntebo sa...

Takk for go'bedrings hilsen. Formen er stigende, så godt som frisk nå ;-)

Denne fiskeretten så innmari god ut!!! Storebroren elsker fisk og jeg elsker å prøve ut nye retter -så takk for opprkrift!