mandag 25. mai 2009

Bilder fra storbyferie

Sånn, da bar det ut på tur igjen - vår faste følgesvenn heter Norwegian, og denne gangen bar det til Barcelona!
Nydelig flyvær:)
Da vi hadde kommet ned, sjekket inn på hotellet og fått på litt mindre klær, gikk vi rett på en fortauscafé og tapas og rosévin var det som gjalt:-)


Den andre dagen vi var i byen leide vi en sånn: Dette er en Gocar-skooter-bil. (trykk på bildet så kommer dere til hjemmesiden deres) Den var helt genial og vi kom fram overalt. Folk lo og tok bilder av oss i den, følte oss nesten litt kjendiser:-)


Måtte jo stoppe ved Sagrada Familia - og det er fremdeles en stor byggeplass! De regner med å være ferdige i år 2032... Gaudi mente at "sjefen" hans ikke hadde dårlig tid (Gud)...


Vi kjørte også opp til Parc Güell, hvor Gaudi har satt enda flere spor etter seg. Flott park med horder av mennesker...

På denne høyden opp mot fjellet Tibidabo fant vi en rastaurant/café som har fantastisk utsikt! Man kan ta en øl eller litt tapas mens man nyter utsikten. Anbefales!


Mirablau het stedet, og skjelden har jeg spist en ham&cheese toast med bedre utsikt:) Om kvelden ble det gjort om til bar/discotek i kjelleren (også med like bra utsikt!)


Utiskt fra fjellet Montjuic, hvor man kan ta taubane opp til fra havna.


Svømmebassenget vårt (trenger jeg si mer??)

Her er vi i den berømte gaten La Rambla. Det krydde av folk og innimellom var det meget deilig å heller rusle litt for seg selv i en av paralellgatene. Moro var det allikevel å rusle ned denne gaten, utstillere og dansere var overalt og stemningen var magisk:)Utsikt fra Christoffer Colombus statuen i enden av La Rambla. Her ser dere La Rambla gå opp mot Plaza De Catalunya.


Enda ett av Gaudi's verk:


Typisk for alle middelhavsland er at de tørker klær på denne måten. Det blir så koselig med disse fargene og det er hur mysigt som helst å gå inn i smugene og bakgatene. (helst på dagtid altså)


Yndlingsstedet mitt????


Neida, men det var moro å ha vært på et sjokolademuseum. Her prøver jeg å ta en bit av Homer som var i hel sjokolade :-)


Matmarkeder var det flere steder, men dette er kanskje det mest besøkte av turister: La Boqueria, som ligger ved La Rambla.


Barcelona har også en flott & laaaaang strand. Det vrimlet av folk her og, men vi la oss aldri ned. Det holdt med en lang lunsj på stranda (med den STRAMMESTE Strawberry Daquiari'n jeg har smakt), men er man her lengre er dette et meget bra alternativ.Spise på Hard Rock Café var et must. Vi er nemlig shotglassamlere. Dette var min 38 café, og et par nye glass i samlinga. Strawberry Daquiari'n på Hard Rock er sånn ca verdens beste.


En annen kveld vi var ute & spiste, tok jeg BBQ pizza. Den var meget god:)


Ellers var kanskje dette det beste med hele turen. Lysfontenen. Og det var kanskje denne Ari Behn snakket om til Märtha Louise på bryllupet deres, for dette var faktisk noe av det nydligste jeg har sett. Fikk frysniger da de spilte "Noctürne" med lys og fonteneshow. Dette er dere NØDT til å se om dere drar til Barcelona!!! (skal prøve å sette inn en video etterhvert)


Lekte oss litt med kameraet foran fontenen...


TRUE LOVE


Katedralen som lå utenfor hotellet vårt


Ja, ja... Da var denne ferien ferdig også:( Ferier går altfor fort, er dere ikke enig???
Meeeeen, vi fikk nå iallefall nødutgang på vei hjem, og det UTEN å spørre om det!!!


Mannen min som er ca 1.75 trenger egentlig ikke så stor benplass, men han var meget fornøyd med å ikke ha sete foran seg. Mannen på raden bak som var ca 2 meter høy klagde høylytt over at små personer fikk sitte på nødutgang, hihi (men han hadde med barn, og da er det jo uansett ikke lov å sitte der, ha ha!!)


Her tar vi av fra Barcelona. Vi tar gjerne turen igjen. Følte ikke at vi ble "ferdige" med byen!

Ellers så tok Bjørn Kjos flyet sammen med oss, satt 3 rader foran oss. Helt down to earth, smilte hele tiden og virker som en flott fyr. Hadde lyst å gå bort & si at vi satt utrolig pris på reiseutvalget hans (dog kanskje han burde sette opp flere ruter fra Rygge!?!?!), men stakkar mann. Han hadde vært på ferie med kona i Barelona. Han må jo ha ferie innimellom han og. Jeg må si jeg var litt lettet; det første jeg tenkte da han kom inn i kabinen var at: da styrter vi iallefall ikke idag.. Hehe...Han hadde iallefall nok penger til å parkere nærme flyplassen, ikke som oss andre, som må ta bussen ut til P4, hihi...

Ingen kommentarer: