torsdag 22. mars 2012

Manuelas "Red Velvet Cupcakes"


Lillesøsters bursdag skulle være rød med hvite polkadotter,
så HELT røde muffins var jo et must. Jeg fant perfekte
former fra Cacas på Tilbords til 49,- så da var det bare
å sette igang å bake. Jeg husket hvor god deigen var
sist, så dette gledet jeg meg skikkelig til!!:-)


 
HER har dere oppskriften jeg brukte sist.
Det er den dere skimter i oppskriftsboka mi på bildet også.
Jeg tok den mest fram for å sammenligne, og deigene
var egentlig ganske like.
Like godt smakte de også!!:-)

Her er oppskriften;
(Tatt fra Manuelas bok "Love Manuela")


Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
Bland fløte og konditorfarge i eggedosisen.
(jeg tok i fargen helt til slutt, det gikk bra det også:-)
Ha i hvitvinseddiken. (her tok jeg vanlig hvit eddik)

Bland de tørre ingrediensene sammen.
(Da jeg var på cupcakeskurset til Manuela
i høst, mente hun at det var veldig viktig at
man blander sammen de tørre ingrediensene
skikkelig. Derfor blandet jeg det en god stund
før jeg tok det oppi røra. )
Tilsett alt det flytende vekselvis med det tørre.
Rør til det blir en jevn røre.


Manuela bruker en isskje (fra f.eks.Clas Ohlson)
når hun tar røre oppi cupcakesformene.
Veldig greit, for da får man like mye i hver form
og det blir mindre søl.

Stekes i ca 15 min på 175 grader.


Cream Cheese Frosting:

4 dl melis
230 g smør, mykt
200 g hvit sjokolade, smeltet
2 ss vaniljeekstrakt
200 -300 g kremost naturell

Ha melis og smør i en bolle.
Kjør dette i mikseren til det blir fluffy.
Tilsett den smeltede hvite sjokoladen, bland i noen minutter.
Så tar du oppi vaniljeekstrakten.
Fortsett å blande en stund til.
Til slutt tar du oppi kremosten og pisker til den får en fin konsistens.

 

PS: Husk at cupcakes'ene må være avkjølt før
man tar på frostingen. Er de for varme, vil
frostingen smelte.

LYKKE TIL!
Og takk til Manuela for utrolig mange flotte oppskrifter
og inspirerende bilder!!


12 kommentarer:

Fabelaktig sa...

Åh de så gode ut!
Flink du er :)

Ønsker deg en finfin torsdagskveld, jeg skal snart avgårde og overraske en venninne med en cupcake, hun jobber nattåpent og trenger en liten oppmuntring syns jeg.
Klem&smil

http://www.ninasskatter.blogspot.no sa...

mmm, dette så jo skikkelig godt ut:)
Håper du er bedre i formen !
Og tusen takk for den koselige pakken jeg fikk i posten:)

Unknown sa...

De så kjempegode ut!!
Og så kult og lage de røde ♥
Det må kalles gjennomført bursdag det, flink du:)

Inger-Lise sa...

Nam.. de så gode ut! :)
Har aldri laget red velvet selv, men har smakt det flere ganger og det er skikkelig godt.
Men jeg har boka til Manuela, så kanskje jeg må gi det et forsøk. ;)
KLEEEM

Mona Christin sa...

Hei snuppa.

Så fine muffins du har laget. Sier muffins jeg, for det heter jo det på norsk.

Så tråkig at lillesnuppa er syk. Iallefall nå som dagene er så fine. Smør deg med tålmodighet så får du nok nytt vårværet du også. Selv sitter jeg på jobb hele dagen og får ikke oppleve det selv...

Vi snakkes.

Klem Mona C

Barbros lille verden sa...

Jeg ELSKER red velvet cupcakes!!!
Yum yum :)
Nattaklem fra Barbro

MissMette sa...

Gratulerer så mye med dagen til lille jenta di som var ღ Herlige innlegg nedover her, og det så ut som en kjempefin bursdag. Cupcakes slår aldri feil heller :)) Likte også veldig godt lampen som du hadde kjøpt på Kremmerhuset ღ Tusen takk for koselig kommentar hos meg :) Ønsker deg en fin, fin fredag og helg som kommer. Klem fra Mette

Hegeslilleboble sa...

Mmmm, det ser deilig ut!! God helg til deg!

Bekka sa...

Så fine de ble - og de smaker helt sikkert himmelsk også! Kjempestilig med gjennomført rødt/hvitt prikketema da!
God helg :) Klem

ELIN sa...

De så virkelig yammi ut :) Kanskje noe å tenkte på til lillegull sin bursdag :) Stilig outfit til storebror under her assa - supert vårantrekk :) Ønsker dere en riktig fin helg! Klemmer fra Elin

Villa Wonka sa...

Så flink du er! De ser veeeldig gode ut :-) Gleder meg til kjøkkenet vårt er ferdig, så jeg kan bake litt selv også. Og ikke minst kunne lage mat igjen, *smiler*

God helg!
Klem

Silje sa...

Hei, er det meningen at man skal ha i matolje i røra ? gjør det noen spesiell effekt på hvordan røra blir? eller kan man droppe matoljen i Red Velvet? :)