mandag 20. juni 2011

smokkeslutt...
PS: Så moro at så mange vil være med på giveaway'en min :-)

20 kommentarer:

Mona Christin sa...

Hei.

Jo, dette er litt sårt, men det går så fint så lenge han får beholde dyna. Minn han på at Sabeltann passer godt på de.

Lykke til.

Klem Mona C

Supersnuppa sa...

Storgutt ja!
Blir vel litt av en overgang å gi slipp på kosetingene sine. Stakkar! Jeg har virkelig ingen tips til deg. Frøkna mi tok aldri noe som helst. Det eneste som dugde var puppen og håret mitt. Hun kunne tvinne og tvinne det:)
Lillesøster har tatt totten. Jeg prøvde smokk, men nei. Pupp og tott er ok. Og jeg synes det er helt greit, alt er bedre enn ingenting...

Lykke til med smokkestopp!
Har hørt at Sabeltann er meget effektiv. Bare positive foreldre i ettertid:)
klem

Barbros lille verden sa...

Å, skjønner at du er spent på det ja! Her i heimen hadde vi ei frøken som var MEGET avhengig av smokken, så det var stor spenning knyttet til at julenissen skulle få alle sammen for å gi til de stakkars bebisene som ikke har noen smokker ;) Det gikk over ALL forventning!! Ikke noe problem i det hele tatt. Hun hadde akkurat det samme som småtten: et kosetrekk som var med overalt. Det fikk hun beholde, og det er først nylig at hun har kuttet det ut. Det har vi hatt en litt mer gradvis reduksjon på! Til slutt var det bare når hun skulle sove :)
Masse lykke til med smokkeslutt!
Klem fra Barbro

sa...

Hei! VI skal også levere størstejenta sine smokker til Kaptein Sabeltann. Nå har vi innført et klistremerkesystem frem til vi skal levere hvor hun abre får lov til å ha sutten på natta. Dette fungerer veldig fint foreløpig. Heldigvis har hun også enkoseklut som hun skal få lov til å beholde...

Dette blir utrolig spennende.
Ser du leser spis, elsk og lev. Vi så filmen i helga og jeg likte den veldig godt :O)

Ønsker deg og dine en god uke!

Carinaklem

Marianne With Nor sa...

Hihi er akkurat i samme situasjon selv. "Melk på flaske og tutt!". Har blitt litt flinkere nå da, til å bare gi han i senga og i bilen, og til barneTV om masingen blir for stor. Dotrening også...
Målet er i løpet av sommeren, på alt, men små steg da..

Klem Marianne

Anonym sa...

Hei!!!Dette skal nok gå så bra så..sikkert litt ekstra stas at Sabeltann skal få suttene hans.Her fjerna vi flaska på alle 3 jentene når de var fylt året,fordi jeg mener de da var store nok!!Suttene fikk nissen når eldste var 2år 10mnd,og ikke et ord har vi hørt i ettertid etter suttene.Til jul er det mellomste sin tur,da ho er 2år 10mnd..og vi har alt begynt å snakke om at nissen skal få suttene hennes,for å ta de med seg hjem til sine barn:)

Håper det går supert for dere,og kanskje en liten gave kan hjelpe han å glemme:)

Marianne

Bente sa...

Vi slutta med flaska til Kajsa Marie når hun var 1 år (tidlig mener kanskje mange), men vi tenkte at det fort ville bli verre desto gamlere hun ble.
Nå er hun 1 1/2, og har smokken enda. Vi er derimot bevisste på smokkebruken. Hun får får den når hun skal sove eller sitte i bil, og noen ganger til kos. Hun får ikke gå med den hele tiden, som f.eks når vi er ute, når hun leker inne, er på butikken osv. Hun skal nok få ha den enda en stund, litt tidlig å slutte helt enda :)
Lykke til! :)

Klem Bente.

Hjertebank sa...

Fint han får beholde noe. Og Sabeltann er nok et bra triks ;)

Anonym sa...

Datteren vår var også en skikkelig sutte-jente, så vi var også skikkelig spente på hvordan det skulle gå med avvenningen av smokken.
Vi benyttet anledningen da vi besøkte Kaptien Sabeltann i fjor, da hun var 2 år og 9 mnd gammel, så det var absolutt på tide. Forberedte henne på dette noen uker i forveien, slik at hun var klar over at vi skulle gi fra oss alle smokkene til Kaptein Sabeltann. Da vi kom til Dyreparken gikk vi bortom smokkekisten slik at hun fikk kikket på den. Så da vi kom tilbake dagen etter, var det en stolt jente som pent ga bort alle smokkene sine. Jeg tok vare på én, i tilfelle krise, men jeg fikk aldri bruk for den.
Det hendte at hun ukene etter gråt etter smokken, men da forklarte vi som det var, at de var jo hos Kaptein Sabeltann. Og så var det greit, vi hadde jo ingen smokker hun kunne få lenger.
Lykke til!

mona sa...

Så spennende! Jeg har dessverre ingen gode råd å komme med, men det høres jo ut som om dere har funnet en lur måte! Tenkte bare jeg skulle ønske dere lykke til! Sånne ting pleier vel som oftest å gå bedre enn man tror :)

Myntebo sa...

Det kan gå mye bedre enn du tror. Husker jeg gruet meg veldig å ta dette opp med storebroren her i huset, hadde nevnt det for han en del ganger -men tenkte at NÅ var det snart på tide. Men da jeg sa det....sa han; OK, og ga smokken fint til meg. Jeg var mildt sagt i sjokk! Merket at det ble vanskeligere å få han til å roe seg på kveldene, men han hadde også en bamse som han koste seg veldig med -så det kan jo hende at det å ha lilledyna holder. Krysser fingrene for det iallefall.

Lykke til og god tur til Kaptein Sabeltann!

eventyrLise sa...

Lykke til med smokkeslutt. Her gikk det egentlig av seg selv. Storebror kastet den siste smokken ut av vindu, og da tok "katten" den og det var slutten på smokkeperioden :p

Theashus sa...

huff, ja, det er så forferdelig når man skal "ta fra" de små sånne kose ting, men de kommer heldigvis veldig fort over det- og enda godt at han får beholde dyna si da.den er sikkert en god trøst:)

-Theashus-

susan`s side sa...

Vi klipte små hull i smokken slik at den ikke var så god å sutte på når jacob sluttet. Ingrid skulle gi sutten til nissen men ombestemte seg og fikk ha sutten litt lenger. Et par mnd senere bestemte hun seg at hun ville slutte selv

Vivian sa...

Jeg gruer meg til dagen da Lillebror skal slutte med smokken, han bruker gjerne flere om gangen. Når han sover har han ikke mindre enn fire smokker nå....
Storesøster brukte ikke smokk, så jeg har ingen erfaring desverre, men ser at det er et hav av sutter hos sabeltann:)
Kos dere i dyreparken
Lykke til!!!

Klem Vivian

Marianne sa...

Her har eldstemann nettopp sluttet med smokken. Han var på sin første tannlegetime og tannlegen sa at han måtte slutte. Dette aksepterte han, merkelig nok. Kanskje fordi det var tannlegen som sa det, for da var det ikke mamma eller pappa sin avgjørelse... Han maste kun litt første kvelden, men har vært utrolig flink:)

Lykke til, håper det går like greit for dere:)

Klem Marianne

kimberlee.blogg.no sa...

Lykke til med smokkeslutt:) Si at kaptein sabeltann passe godt på smokken..

Ingvild B sa...

Huff, ja dette gruer jeg meg til selv.
Smokken er jo det kjæreste de har.
Jeg har også erfaring med å sende smokker til Sabeltann - når smokkeslutteren var klar for det.
Og det gikk jo bra, men han savnet den leeeeeeeeeeeeeenge...
Minstemann må slutte her snart han også.

Lykke til! =}

Elisabeth sa...

Hei. Kjenner meg veldig igjen. Vi har også en kosegutt her i hus. Han elsker å kose. For 2-3 månder siden pakket vi bort flaskene (han fikk en liten fetter da) og sa at det var bare babyer og små gutter som brukte flasker. Så gikk vi på butikken og kjøpte et stor-gutt flaske til han. Dette gikk veldig fint. Han har enda sutt og kosefille. Men for en måned siden såp gav han bort alle suttene sine til babyfiskene. Han var veldig innstilt. Fant alle suttene og vi bant en stein på og han kastet dem på sjøen. Men når kvelden kom angret han veldig.... Å som han angret. Han sov den natta uten sutt, men morgenen etter fant han en sutt som vi hadde glemt, og det lyste lykke ut av øynene hans. Han var reddet. :-) Og den sutten har han enda. Men han hvet at det er den siste og at han må slutte med den også snart. Og på dagen ligger den i ei kurv sammen med kosefilla. Så får vi se i løpet av sommeren...

Dere må ha lykke til, og snakk med gutten og forbered ham. Ingen barn er like og noen er litt mer kosete enn andre. Gjør det som er rett for dere. :-)

Klem.

i mitt lille rekkehus sa...

Jeg har en gutt som kanskje kan være på samme alder som din gutt, min blir 4 år i sept. vi begynte å prate med han om at snart skulle slutte med smokken siden han var blitt så stor. Han var vel litt over 3 år da vi gjennomførte det. Vi forberedte han godt, og den dagen vi skulle starte fikk han tegne/male en tegning til Sabeltann. Alle smokkene ble samlet inn og lagt i en stor konvolutt sammen med tegningen. Jeg sendte det aldri...:-P Men han trodde det (tatt vare på) Han grein MASSE den kvelden og natten, og resten av helgen, vi beg fred kveld. Og jeg trodde aldri vi skulle klare det. Men etter et par dager gikk alt super fint. Vi var beinharde og gav oss ikke!! Kosen beholder han enda, en liten kaninklut, ikke hver dag/kveld den blir brukt. Masse lykke til:)