lørdag 20. juni 2009

New York

For 1 år siden denne lørdagen, dro jeg & mannen på bryllupsreise!!! Turen gikk først til New York og så videre på cruise i Karibien. FANTASTISK!
Setter bare inn bilder fra NewYork her først, ellers blir dette innlegget ALTFOR langt...

Vi startet altså med 2 dager i New York og avsluttet med 2 dager i New York.
Det er en FLOTT by! Vi startet med å rusle byen rundt og tok litt shopping innimellom sightseeingen.

De gule drosjene E R New York.

Fant plutselig en taubane midt på Manhattan. Den gikk over til en liten øy som het Roosevelt Island. Ikke noe å se der ute, men turen var flott og med mange bildemuligheter:)


Må jo ha med et par FIREFIGHTERS!!

Mannen bare MÅTTE innom Wall Street og Børsen..

Ruslet en tur ned til kaia der båtene til Frihetsgudinnen og Ellis Island gikk, men siden begge hadde vært der ute, så prioriterte vi ikke det. Men om noen av dere SKAL ut dit en gang, så sats på å ta den første eller andre båten ut. Resten av dagen bruker man ellers BARE til å stå og gå i kø. Dessuten får bare de i den første (og muligens andre) båten lov til å gå helt opp i krona på DAMEN.

Er så koselig å rusle der nede på morraskvisten, folk som jogger og gamle menn som fisker. Og ikke minst; nydelig utsikt!


Så kom det store høydepunktet; HELIKOPTERTUR! Vi måtte gjøre NOE spesielt, siden det jo var bryllupsreisen vår, og da tok vi en helikoptertur over Manhattan. Fy søren, så flott. Men om man ikke har fløyet helikopter før, så er det ganske tøft. Jeg er overhodet ikke bilsjuk eller båtsjuk, men her, ble jeg kvalm. Konsentrerte meg om å filme og ta bilder da, så det gikk greit. Mannen, som er MEGET bilsjuk, slet litt kan du si.

Men det var jo helt RÅTT å fly over Manhattan på den måten!


Vi tok subway'en over til Brooklyn og ruslet tilbake til Manhattan over Brooklyn bridge. Superfin utsikt og en deilig spasertur!


Over på andre siden gikk vi ned på South Street Seaport, et shoppingsenter nede ved elva. Dro egentlig bare dit fordi jeg hadde funnet adressen til flere Abercrombie butikker og en av de lå der. Men senteret var superkoselig og masse aktiviteter og masse folk utenfor der. (Abercrombie lå forresten oppi gata, hehe) Anbefaler et besøk ned dit!Et annet sted man bare MÅ dra, er Century 21. Outletbutikk for merkeklær. Kjøpte bare en Guessveske til meg selv (og et par andre vesker, hihi), men fant mye fint til småtten! Ligger nede ved Ground Zero!


Her ser dere Ground Zero. Var der i august 2001, 1 måned før Twin Towes datt ned og området er ikke til å kjenne igjen. Glad jeg fikk vært oppå der før de datt ned.


En annen ting som er verdt et besøk der nede er museet etter 11. september. Der har de samlet alle brev folk skrev til etterlatte, bilder, gjenstander og film fra hendelsen. STERK opplevelse. Fikk tårer i øynene mer enn en gang!!! (Ligger ved siden av Ground Zero)


Her er kula som sto mellom tvillingtårnene. Den var ganske intakt og står nede ved båtene som går til Frihetsgudinnen.


På kvelden tok vi en sykkeldrosje og det var ganske morosamt;-)

Et besøk på Times Square er også et must på kvelden. Det er bare så flott der, god stemning og masse folk!


Så gikk vi opp i Rockefeller Centre, der har man super utsikt over byen!New York blir man ALDRI helt ferdig med. Opplevde masse nytt denne gangen og jeg GLEDER meg til å reise tilbake dit engang. Nå går det jo direktefly med Continental og da blir reisetiden sterkt kortet ned på. Turen til tok ca 8 timer, mens hjem tok det mellom 6 og 7 timer. Suverent å slippe mellomlanding!!
Men vi hadde iallefall en SUPER start på bryllupsreisen vår, kommer bilder fra cruiseturen en annen dag. Tenk at det er et år siden allerede.......

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser helt fantastisk ut, jeg har så lyst til å besøke NY en gang. Heldiggris som har vært der!!:D

Line! sa...

Dette var jo en super flott guide til NY! =)

Størstepia sa...

Jaaaaa, er en fantastisk by! Gleder meg som et barn til å dra tilbake dit en gang!!

Ingvild B sa...

Fantastisk!
Elsker byen og bildene :)

Vi planlegger en tur til NY til høsten.
Det er så MYE vi vil se og vet ikke helt hvor vi skal begynne... Hehe..

Du var ikke på en SATC tour da?

(mannen vil gjerne på en Sopranos tour..hehe..)