onsdag 28. oktober 2009

Et gledelig molluskinnlegg

Her kommer et kjempe-glad-happy-fornøyd innlegg fra meg;-)
Noen husker kanskje at jeg la ut et litt "sutre-innlegg" om molluskene til småtten i august (om du ikke har lest det, finner du det her), og nå kommer det fornøyde molluskinnlegget fra meg:-)
Til dere som ikke vet hva mollusker er, kan jeg fortelle dere at det er en form for virussykdom, i familie med vorter. Det ser ut som små kviser, og man kan ha de alt fra en uke til over ett år. Småtten min ble da MEGET hardt angrepet og har sett helt grusom ut i over ett år! Det var ikke så mange der i starten, men etter at han hadde hatt det ca 1 / 2 år, så kom det bare flere og flere. Stakkar, han så ikke pen ut! Da det nærmet seg sommeren hadde han helt S Y K T mange, og da vi var i Spania i sommer kom folk bort og lurte på hva som var gæærnt med sønnen vår. Ikke noe gøy det altså... (hjalp ikke at eksemen hans blomstret for fullt samtidig, noe som fikk han til å klø, og da begynte molluskene å blø...)
Slik så han altså ut i sommer:

Men da vi var i Spania i høstferien, så begynte plutselig alle å poppe ut, og han så nesten ennå værre ut... Det så ut som det fremdeles kom nye mollusker, så nå begynte vi virkelig å bli slitne av dette "makkverket"! Vi hadde hørt av andre foreldre med "molluskbarn" at det ble seende værre ut like før det trakk seg tilbake. Vi turte ikke helt tro på det, men vi hadde jo et ørlite håp. Slik så han ut i slutten av september:

Da vi kom hjem fra Spania så vi at noen av molluskene begynte å trekke seg tilbake - HURRA:-) Her ser dere ham i starten av oktober:
I midten av oktober begynte bare flere og flere av molluskene å trekke seg tilbake og endelig så vi slutten på dette marerittet...
Som dere ser, så blir det etterhvert mørke flekker der molluskene har vært, og de blir sakte, men sikkert borte.
Her ser dere småtten for en ukes tid siden, og nå er de fleste borte. Bare noen mørke prikker igjen, og nå gleder jeg meg til neste sommer, hvor jeg kan ha lille gutten min på stranda uten at noen ser rart på ham og trekker ungene sine unna ham...
Er så flott å se at huden hans begynner å syns igjen:-)
Er det noen som har spørsmål om mollusker er det bare å spørre!!! Har lært meg endel om temaet det siste året kan dere si!
Ha en flott onsdag!

4 kommentarer:

Linda S sa...

Så flott da!!! Eg skreiv det kanskje i eit tidligare innlegg, men eg har også ei med mollusker. Ikkje på langt nær så mange som sønnen din, men kjedelig likevel.. iallfall når ein ser at det berre kjem fleire. Ho har inne i eine armhola, og så har det smitta bort på magen. Men no ser det ut som om det har blitt mindre (og vi plastrer dei som ser verst ut). SÅ vi håper at dei forsvinn no snart ;)

Størstepia sa...

Vi krysser fingrene for henne!!

Tina sa...

Uff, det så ikke godt ut!

Etter å ha lest det innlegget her, så skjønner jeg jo akkurat hva det er Herman har bak på skuldra, tusen takk! Det er en som har poppet ut nå og er kanskje 10 små igjen. Hvordan kan jeg unngå at det blir flere? Vet det er ei som snakket om en salve som går ann å smøre på, men jeg finner ikke noe info om det? Vet du?
Kan det smitte over til voksne?

Hilden fra Herman og Tina

Anonym sa...

Jeg hadde masevis av mollusker før, men jeg fjernet dem. Fordi inni molluskene, er det en rot. Det er sånn hvit gugge. Den tyter noen ganger ut. Da kan mån ta en pinnsett eller serviett og klemme ut rota. Det blør litt i sånn 2 min, men mån må måte holde papir over. Så er Mollusken borte, og det ligger bare litt "tom" hud der hvor mollusken var inni. Der hvor mollusken var kommer det til å være en lilla liten flekk i 1-2 dager :) Glad jeg ble kvitt alle mine!!! Håper rådet mitt var til nytte ;)